Menu Chiudi

Groupe Cheval introduceerde een nieuw logo

Groupe Cheval Logo

De ontwerpers van Graphéine hebben goed werk verricht door veel symbolen in een ongewoon logo te verbergen.

Groupe Cheval is een Franse organisatie die gespecialiseerd is in openbare werken. Kortom, het bedrijf houdt zich bezig met alles wat met wegen te maken heeft, inclusief de productie van speciale coatings. Nu heeft Groupe Cheval een aparte betekenis en missie gekregen, die 630 mannen en vrouwen samenbrengt om bij te dragen aan de ontwikkeling en toekomst van het land. Een van de belangrijkste waarden van het bedrijf is de bijdrage aan het milieu in het proces van zijn activiteiten.

Groupe Cheval Nuovo Logo

Het vorige Groupe Cheval-logo toonde slechts één kant van de weg. Het ontbrak volledig aan het idee van milieuvriendelijkheid, behoud van biodiversiteit. Dankzij Graphéine is de visuele identiteit van het bedrijf gefonkeld met nieuwe kleuren en getransformeerd tot iets meer dan alleen een plaatje.

Misschien komt het als een verrassing, maar het laconieke logo combineert maar liefst 5 symbolen, die op hun eigen manier de activiteiten van het bedrijf weerspiegelen. De naam Cheval vertaalt uit het Frans als “paard”, en daarom werd in de vorige afbeelding een hoefijzer gebruikt. De ontwerpers verlieten het “C”-idee als basis van het logo, maar verwijderden het hoefijzersymbool. In plaats daarvan voegden ze de afbeelding van een paard toe, die harmonieus verweven is met de “C” en een licht logo creëert.

Logo della Groupe Cheval

Daarnaast zijn er nog 3 elementen in het logo verborgen: een recyclingbord, een groen blad en een afbeelding van een weg. Samen creëren ze een luchtig en minimalistisch design. Ook hebben de ontwerpers aan het lettertype gewerkt. De vorige naam was gemaakt in een lettertype met een zeer grote afstand tussen letters. Dit verpestte de indruk van het logo een beetje en het algehele ontwerp was niet erg succesvol. De symboliek die te zien is in de creatie van het logo maakt het voor het publiek nog interessanter.

Groupe Cheval Vecchio e Nuovo Logo (storia)